Tagságunk

Szervezetünk részvétele más szakmai hálózatok munkájában

Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége

Az ISZOSZ 2011-ben alakult az ifjúsággal foglalkozó szakemberek és szervezetek ernyőszervezeteként.
Céljaink:

  • a hazai ifjúsági szolgáltatások minőségfejlesztésének segítése,
  • ifjúsági szervezetek és fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára szakmai segítség és háttérbázis biztosítása,
  • szakmai találkozások és képzések szervezése – ifjúságszakmai folyamatok és a tudásmegosztás támogatása.

Szervezetünk 2018 óta rendes tagja az ISZOSZ-nak.

Eurodesk-hálózat

Az Eurodesk egy olyan, az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat és együttműködési keret, melynek az Európai Unió tagállamaiban, valamint Norvégiában, Izlandon, Liechtensteinben és Törökországban több mint 1200 regionális és helyi partnere van.

Ezekben az irodákban dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.

Az Eurodesk partnerszervezetei  olyan civil szervezetek, amelyek célközönsége elsősorban a fiatalok, és számukra kínálnak különböző, többek között tájékoztató, információs és tanácsadó, fejlesztő és felvilágosító szolgáltatásokat.

Szervezetünk 2018 óta tagja az Eurodesk-hálózatnak, mint a Közép-Dunántúli régióhoz tartozó partner.

Nemzeti Ifjúsági Tanács

A Nemzeti Ifjúsági Tanács az ifjúság számára létrehozott olyan fórum, amely a fiatalok és ifjúsági szervezetek között, valamint a hazai és nemzetközi szereplőkkel döntéshozókkal és szervezetekkel való hatékony párbeszéd megteremtését tűzte ki céljául.

Egyik legfontosabb feladata az ifjúság és az ifjúsági szervezetek érdekképviseletének legmagasabb szintű ellátása, az ifjúságpolitika formálása és alakítása, valamint a mindenkori kormány megszólítása az ifjúság erős és egységes  hangjaként.

Szervezetünk alapítótagként 2015 óta tagja a szervezetnek.

Budapesti Népművelők Egyesülete

A szervezett több évtizede segíti, támogatja a közművelődésben dolgozó szakemberek, intézmények, szervezetek tevékenységét.

Megalakulása óta kiemelt feladatának tekinti, hogy a közművelődési szakma társadalmi fontosságára, a kulturális esélyegyenlőtlenségek csökkentése érdekében végzett tevékenységek értékeire felhívja a figyelmet.

Szervezetünk részéről Kaszás András kuratóriumi elnök 2019 óta tagja a szervezetnek.