Foglalkozol ifjúsági munkával? Kutatás az Ifjúsági munkát végző szakemberek körében


A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság a 2023. március 20-án „Foglalkozok ifjúsági munkával?” címmel elindítja hazánk legelső olyan kutatását, amelynek fókuszában az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek kompetenciái, szakmai motivációja áll.

A kutatás célja az, hogy jobban megismerjük és megértsük az ifjúsági munkával foglalkozó szakemberek körét: Milyen értékekre építik a szakmai tevékenységüket? Milyen kompetenciával rendelkeznek? Mit jelent számukra a hivatásuk? Önkéntesként vagy fizetésért dolgoznak?

Első lépésként 2023. március-április között egy online kérdőívvel, majd ezt követően még az első félévben fókuszcsoportos interjú módszerét használják adatgyűjtésre. Az elemzést követően várhatóan még nyár előtt egy gyorsjelentésben számolnak be az eredményekről. 

 

Vegyél részt te is a kutatásban, tegyél te is az ifjúsági munka láthatóbbá tételéért!

Kérjük, hogy a kérdőívet egyénenként töltsd ki, s amennyiben egy szervezeten belül több személy is szakmai tevékenységet végez fiatalokkal, úgy mindenki külön-külön töltse ki a kérdőívet.

Neked is van egy ötletedet? Te is szeretnél nálunk önkénteskedni? Te is szeretnél ilyen klassz dolgokat csinálni nálunk?

Írj nekünk!