Alapozás

Ahogy még nem láttad...
  1. tavaszán a Tudatos Ifjúságért Alapítvány útnak indítja önálló ifjúsági magazinját. Az előkészítő munkálatok már javában zajlanak. A kitűzött célokról az alapítvány elnökét, Kaszás Andrást és a magazin leendő szerkesztőjét, Simon Gabriellát kérdeztük.

Ma már minden fórumon lehetősége van a fiataloknak véleményük szabad kinyilvánítására. A hanghallatás kulturált és igazán hasznos formáit azonban csak kevesen ismerik. Az íráskészség fejlesztése mellett a magazin célja, hogy mindenki számára érthető módon ossza meg írói gondolatait az emberi jog és közéleti kérdéseket illetően.

Kaszás András, az alapítvány elnöke szerint : „Mai világunkban a fiatalok egyre inkább eltávolodnak a problémáktól és egyfajta „nemérdekel” álláspontot vesznek fel. A média oldalain keresztül csak nehezen szűrhetők az információk, illetve olyan nyelven vannak megfogalmazva, mely a fiatalok számára nehezen befogadhatóvá teszi a velós híreket. Egy olyan fórumot szeretnénk biztosítani, ahol a fiatalok egymáshoz beszélhetnek, elmondhatját véleményüket, felhívhatják a figyelmet problémákra és ahol kortársaik által meghallgatásra is lelnek, választ is kaphatnak. Fontos kiemelni, hogy nagyon ritkán van arra lehetőség, hogy a fiatalok nyíltan írjanak az őket érintő és érdeklő témákban. Olyan online magazint és fórumot szeretnénk létrehoznini, ahol mindezt megtehetik, ahol ők számítanak. Mindemellett újságíróinkat folyamatosan képezzük, így olyan késszégeket is elsajátíthatnak nálunk, melyek nemcsak újságíróként segíti majd őket, de az élet számos más területén is hasznukra válik majd.”

A toborzás megkezdődött, a szervezők örömmel fogadják a jelentkezéseket és már mindenki teljes szívvel várja a startpisztoly eldördülését, azonban addig még számos teendő vár rájuk. Mint a névválasztás, amiben te is segíthetsz: https://www.facebook.com/TudatosIfjusagertAlapitvany/posts/1022032477935696

 

Simon Gabriella, a FRAJA volt oktatója is nagy izgalommal várja a kezdést.

„Mindig mozgalmas és várakozással teli egy új dolog születése, különösen, ha egy ismeretlen csapattal kell dolgozni. De ennek a folyamatnak talán ez a sajátosság az igazi szépsége. A tematika kidolgozása és az igazi kihívás az írók kiválasztását követően jön csak el számomra, amikor lehetőségem lesz megkérdezni önkénteseinket, mit is szeretnének a következő egy évben tanulni. Hiszem, hogy akkor tudunk igazi értéket adni, hogy kerülve a sallangokat és a mellébeszélést a lényegi dolgokkal foglalkozunk, ami ez esetben nem más, mint a fiatalok tudásszomjának kielégítése.”

Még nem késő! Ha szeretnél csatlakozni az alkotó csapathoz jelentkezz!
(link: https://www.tudatosifjusag.hu/legyel-ujsagiroi-csapatunk-tagja/)