Résztvevőket keresünk a PLAY - játékfejlesztés az inkluzív stratégiák szolgálatában nemzetközi képzésre

Ha szeretnéd fejleszteni a benned rejlő játékost….

Ha érdekel a játékpedagógia, játékok fejlesztési célú alkalmazása…

Ha szeretnél tanulni arról, hogy a társadalmi befogadás előmozdításában milyen szerepe lehet a játékoknak…

Ha szeretnél társasjátékokat fejleszteni…

Ha szeretnél egy hosszú távú projekt multiplikátora lenni és sok fiatallal együtt dolgozni játék általi nevelés módszertanát követve…

Akkor ez a programlehetőség biztosan neked szól!

 

év feletti fiatalok

ország szakemberei

magyar multiplikátor

Projekt rövid leírása

A „Tools to create and improve your inclusion and diversity strategy” egy 24 hónapos kisléptékű partnerségi projekt, amelyet olyan fiatalok kezdeményeztek, akik már korábban is dolgoztak együtt játékfejlesztéshez kapcsolódó projekteken. 

Ennek a projektötletnek a kidolgozásával lehetőséget adunk a fiataloknak, hogy kezdeményezzenek, hogy megvalósítsák saját elképzeléseiket, és azokat kreatív és izgalmas módon. A fiatalok aktívabbak szeretnének lenni közösségeikben, de nem csak az ifjúsági munkalehetőségek végső felhasználójaként, hanem saját maguk alkotójaként és aktív alakítóiként is. Ezért ezekre az igényekre alapozva indult el a projekt, hogy támogassa a befogadó közösségek építésére, a játékpedagógia és játék használatára való hajlandóságukat. A projekt keretében spanyol és török partnerekkel közösen összesen 12 eszközö fejlesztésén dolgozunk, melyek a későbbiekben könnyen alkalmazhatók lesznek befogadóbb és elfogadóbb közösségek fejlesztése során. 

A képzés

A képzés 2023. november 21-26. között valósul meg Alicantéban, Spanyolországban, 15 fiatal multiplikátor aktív részvételével. A programra 3 országból 5-5 ifjúsági munkás érkezik a projektben résztvevő szervezetek képviseletében.

A képzés célja a játékpedagógia alapjainak és eszközeinek megismerése, a játékok, mint fejlesztő eszközök használati lehetőségeinek felmérése, valamint társasjáték-pedagógia alapjainak elsajátítása és ezek közösségfejlesztési céllal való alkalmazása. Ezentúl játékosítási lehetőségek megismertetése az ifjúsági munkában, hogyan alkalmazhatók játékok, mint a személyes fejlődési folyamatok támogató eszközei. A képzés során a szakemberek megismerkednek a játékfejlesztés lépéseivel is és aktívan közreműködnek a projekt során létrehozott 12 eszköz fejlesztési folyamatában, majd későbbi felhasználásában is. 

A képzésre olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy a projekt további szakaszaiban is aktívan részt vesznek:

– A tanult játékpedagógiai és játékfejlesztési módszerek alkalmazása a szervezet projektjei során
– Játékfejlesztési folyamatokban támogatása a fiatalok ötleteire alapozva
– Jáképedagógiai elemekre épülő programok kidolgozása fiataloknak

utazási hozzájárulás a lakóhelyed és Alicante között 275 Euro összegig

Szállás és étkezés azAlbergue Juvenil La Florida-ban

6 napon keresztül tartó izgalmas programok

Fejlődési lehetőség nemzetközi környezetben török és spanyol ifjúsági munkásokkal

Légy részese egy aktív részvételre és a fiatalok bevonására építő projektnek, sajátíts el izgalmas játékpedagógiai módszereket, fejlessz saját játékokat, eszközöket!
JELENTKEZZ MÉG MA, de legkésőbb 2023. november 5-ig!
Bővebb információ: Szalai Zita, szakmai vezető – zita.szalai@tudatosifjusag.hu

A „Tools to create and improve your inclusion and diversity strategy” egy 24 hónapos kisléptékű partnerségi projekt, amelynek célja ösztönözni az európai ifjúsági munka területén a gamifikáció és a társadalmi befogadás fontosságát és szerepét játék általi fejlesztésen alapuló programok és játékfejlesztés által.

A program megvalósítója az AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta, a Tudatos Ifjúságért Alapítvány és a Yaygin Egitim Merkezi Dernegi szervezetekkel együttműködésben.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ Programjának társfinanszírozásában valósul meg.

Te is szeretnél ilyen klassz dolgokat csinálni nálunk?

Írj nekünk!