Online kártya- és társasjáték kihívás

A Tudatos Ifjúságért Alapítvány által a PLAY-Platform for Linking Active Youth projekt keretében életre hívott Game Cave kártya- és társasjáték klub keretében megvalósított társasjátk klubjaink az online térbe költöznek!

Az elmúlt évek során, nemzetközi és hazai projektjeinknek köszönhetően, több mint 100 sikeres kártya- és társasjátékklubot tartottunk már Budapesten és vidéken, és már egy több száz fős közösséget építettünk, akik ismerik és találkoztak a TIA Game Cave-vel.

A kialakult helyzetre való tekintettel sajnos nem látjuk, hogy meddig nem tudjuk megtartani kártya- és társasjáték klubjainkat személyesen, de azért, mert nem tudunk veletek személyesen találkozni és közösen – közösségben játszani, még nem maradhatunk játék nélkül!

2020. március 24-től az online térbe költözünk, ahol heti rendszerességgel szeretnénk majd veletek találkozni és játszani.

Mit is találtunk ki?
– online felületen (Discordon) tartjuk a kapcsolatot és tervezzük meg, hogy mivel fogunk játszani;
– az elérhető online felületeken (BGA, Tabletopia) játszunk;
– a TIA önkéntesei ugyanúgy játékmesterként ott lesznek és segítenek nektek a játékok kapcsán, és elindítják az asztalokat (online szobákat);

Hogyan is néz ki ez a gyakorlatban, és milyen lépései vannak, hogy tudjatok csatlakozni?

1. Kapcsolattartás, információk
Online kapcsolattartásra a Discord online fórumot használjuk, ahol az alapítvány által létrehozott TIA szerveren várunk mindenkit.

Ide itt tudtok regisztrálni! 

2. Játékszervezés
Készítettünk egy táblázatot, aminek segítségével könnyebben tudtok  játékokat választani. Bátran használjátok és írjátok be, hogy mivel is szeretnétek játszani a következő alkalmakon.

Ide kattints a táblázatért!

3. Megvalósítás

A DISCORD felületén a különböző tevékenységekhez szobákat hozunk létre, meg tudjuk előre beszélni, hogy mikor ki és mit is játszik.

Természetesen ha bármilyen kérdésetek van a kezdeményezéssel vagy éppen a regisztrációval kapcsolatban, bátran keressetek minket és vegyétek fel velünk a kapcsolatot. A kezdeményezéssel kapcsolatban minden tanácsot és javaslatot nagyon várunk.

A program magyar és angol nyelvű, ingyenes azonban regisztrációhoz kötött. Amennyiben török és spanyol partnerszervezeteink képviselőivel szeretnétek játszani, előre jelezzétek!

Végül pedig arra kérünk Titeket, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra, tartsátok be a szabályokat, próbáljatok meg ott segíteni ahol tudtok, mert csak így tudunk közösen a leghamarabb túljutni a kialakult helyzeten.

A Game Cave online programok az Erasmus+ Program társfinanszírozásában, a PLAY-Platform for Linking Active Youth projekt keretében valósulnak meg. 

Csatlakozz a TIA Game Cave klubhoz!