Jelentkezz a Step'IN vezetőképző képzésünkre

smile Szeretnéd feljeszteni vezetői készségeidet? 

smile Tanulnál arról, hogyan lehet jól csoportot szervezni vagy projektet megvalósítani? 

smile Érdekel, hogyan lehet sikeresen ifjúsági kezdeményezéseket, szervezeteket vezetni? 

smile Szeretnél nemzetközi környezetben fejlődni, kapcsolatokat építeni és érdekelnek más kultúrák? 

Amennyiben IGEN a válaszod, ez a program már biztosan neked szól!

 

év feletti ifjúsági munkások

résztvevő

magyar szakember

Egy nemzetközi képzési program újoncoknak!

A Step’IN egy olyan képzési program, amely a fiatalok munkájában résztvevő vezetők készségeinek és kompetenciáinak fejlesztésére összpontosít vezetés, csoportdinamika és szervezeti menedzsment területén.

Ezzel a képzési programmal arra törekszünk, hogy fiatalokat képezzünk ki, akik aktívak a fiatalok csoportjaiban, közösségekben és/vagy szervezetekben, hogy tudatosabbak legyenek személyes és szakmai vezetői pályájukban, és hogy kreatív és innovatív módszerekkel és hatékony technikákkal aktívan be tudják vonni a fiatalokat. Célunk a fiatalok aktív részvételének előmozdítása hatékony nem-formális és informális tanulási módszerekkel, hogy képesek és kompetensek legyenek ifjúsági programokat szervezni és lebonyolítani kortársaikkal. Készek vagyunk különböző, néha szokatlan módszereket bevezetni olyan témák megvitatásához, mint a kommunikációs készségek fejlesztése, a konfliktuskezelés és a hatékony csapatmunka vagy stratégiai tervezés.

CÉLOK:

  • Az ifjúsági munka szerepének azonosítása a társadalmunkban és az ifjúsági munka fontosságának megértése;
  • Különböző eszközök és módszerek megismerése, melyek szervezetvezetés során sikerrel alkalmazhatók az ifjúsági munkában;
  • Hatékony kommunikációs, vezetési és csapatmunka-technikák bemutatása
  • Nem-formális és informális módszerek alkalmazásán át a stratégiai tervezés, döntéshozatal és konfliktuskezelés módjainak megismerésére;
  • Teret biztosítani a résztvevőknek a beszélgetésre és jó gyakorlatok megosztására, valamint vezetői készségeik és kompetenciáik fejlesztésére;
  • Az Erasmus+ Program megismerése, mint az ifjúsági munka nemzetközi dimenziójának megélésére szolgáló eszköz.

Ezzel a képzési programmal azt szeretnénk elérni, hogy az ifjúsági munkások kompetenciái és képességei fejlődjenek annak érdekében, hogy javítsuk munkájuk minőségét ifjúsági csoportok vezetése és ifjúsági programok szervezése területén.

Várt HATÁS:
A képzési program végén a résztvevők motiváltabbak lesznek, hogy aktívabban részt vegyenek közösségük életében, több projekt- és programötletet fejlesszenek ki a fiatalokkal és a fiatalok számára, és még felkészültebbek legyenek egy magasabb színvonalú ifjúsági munka nyújtására tapasztalatuk, készségeik és ismereteik révén.

MÓDSZEREK:
A képzés során a nemformális és informális tanulás módszereit fogjuk alkalmazni, mint például egyéni, páros és csoportmunka, kreatív műhelyek, színházi módszerek, szimulációs és helyzetjátékok, problémamegoldó és vita gyakorlatok, prezentációk és beszélgetések, beltéri és kültéri elemek.

A projekt Hollókőn kerül lebonyolításra mintegy 24 résztvevő szakemberrel
2024. május 3-10 között. 

utazási hozzájárulás

Szállás és étkezés a Kreatív Térben, Hollókőn

6 napon keresztül tartó izgalmas programok

Magyar résztvevőknek ingyenes részvétel

Tudj meg többet a programról, helyszínről, résztvevőkről az alábbi angol nyelvű Információs füzetet fellapozva.
JELENTKEZZ legkésőbb 2024. március 31-ig!
Töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot!
Bővebb információ: Szalai Zita, szakmai vezető – erasmusplus@tudatosifjusag.hu
A kiválasztást a jelentkező motivációja alapján végezzük, nemi, vallási, etikai hovatartozástól függetlenül. A kiválasztás során előnyt élveznek a vidéki térségekben tevékenykedő szakemberek, kiemelten Nógrád vármegye térségét, illetve azok, akik vállalják, hogy a jövőben a TIA keretein belül valósítanak meg programokat a témában.
A program megvalósulását az Európai Unió Erasmus+ Programja támogatja. 

Neked is van egy ötletedet? Te is szeretnél nálunk önkénteskedni? Te is szeretnél ilyen klassz dolgokat csinálni nálunk?

Írj nekünk!