Résztvevőket keresünk a Jump'IN nemzetközi képzésre

smile Amennyiben megvalósítanál Erasmus+ projektet a jövőben, de még kezdő vagy ezen a téren és nem igazán tudod hogyan is fogj hozzá…

smile Amennyiben fejlesztenéd komptenciáid projektmenedzsment és megvalósítás terén…

smile Amennyiben szeretnél elmélyülni olyan technikákban és módszerekben, melyet ifjúsági munkásként a továbbiakban alkalmazni tudsz…

smile Amennyiben szeretnél nemzetközi környezetben fejlődni és új dolgokat kipróbálni és egy ifjúsági csereprogramot megvalósítani a jövőben….

AKKOR ez a programlehetőség biztosan neked szól!

 

év feletti ifjúsági munkások

résztvevő

magyar szakember

Egy nemzetközi képzési program újoncoknak!

A képzési tevékenység kifejezetten olyan szakembereket céloznak meg, akik Erasmus+ Programban akkreditált szervezetek képviselői, annak érdekében hogy lehetővé tegyék számukra a minőségi ifjúsági csere programok létrehozásának és lebonyolításának lehetőségét a 11 Európai Ifjúsági Célhoz kapcsolódva.

Ez a képzési program a nemzetközi ifjúsági programok keretében a projektmenedzsment ciklus felfedezésére és megértésére összpontosít. A fő cél az ifjúsági munkásoknak teret és eszközöket biztosítani az Erasmus+ ifjúsági projektek felfedezéséhez, valamint gyakorlati eszközökkel és módszerekkel felszerelni őket saját projektötleteik fejlesztéséhez, és előmozdítani  sikeres ifjúsági projektek megvalósítását minőségi partnerkapcsolatok útján az Erasmus+ Program keretein belül.

A program célja, hogy lehetővé tegye az ifjúsági munkások számára, hogy fejlesszék és megvalósítsák saját ifjúsági csere projekteiket, hogy képesek legyenek azokat a képzés után közösen megvalósítani.

CÉLOK:

  • Szélesebb körű megértése a projektciklusnak a nemzetközi ifjúsági munkában a minőségi projektmegvalósítás érdekében
  • Tudatosság növelése az Erasmus+ Fiatalok Lendületben Programról, különösen az ifjúsági csereprogramokról
  • Készségek és kompetenciák fejlesztése a nemzetközi tanulási célú projektmegvalósítás területén az ifjúsági munkások körében
  • Az Európai Ifjúsági Célok koncepciójának megértése és lehetőségek felfedezése a nemzetközi ifjúsági munka keretein belül 
  • A résztvevők felkészítése saját ifjúsági cserék létrehozására és lebonyolítására, mint projektmenedzserek, csoportvezetők és facilitátorok
  • Lehetőségek felfedezése és új partnerségek kialakítása ifjúsági csere projektek fejlesztéséhez

Ezzel a képzési programmal azt szeretnénk elérni, hogy az ifjúsági munkások kompetenciái és képességei fejlődjenek annak érdekében, hogy javítsuk munkájuk minőségét a projektmenedzsment területén. Szeretnénk növelni képességüket a projektciklus keretében való munkavégzésre, és elősegíteni a nemzetközi együttműködéseket a fiatalok mobilitási programjai keretében, lehetővé téve a résztvevőknek saját projektötleteik kidolgozását, valamint felhívni a figyelmet az Erasmus+ Program által kínált mobilitási tevékenységekre.

Várt HATÁS:
A résztvevők jobban fel vannak szerelve ifjúsági csere ötletek tervezésére és megvalósítására, ezáltal hozzájárulva az 11 Európai Ifjúsági Cél megvalósításához az Erasmus+ Program ifjúsági területén.

A képzési programban való részvétel után a résztvevők képesek lesznek saját projektek kidolgozására és magas minőségű ifjúsági munka szállítására.

MÓDSZEREK:
A képzés során a nemformális és informális tanulás módszereit fogjuk alkalmazni, mint például egyéni, páros és csoportmunka, kreatív műhelyek, színházi módszerek, szimulációs és helyzetjátékok, problémamegoldó és vita gyakorlatok, prezentációk és beszélgetések, beltéri és kültéri elemek.

A projekt során a Project HOWs eszközeit és anyagait fogjuk használni: https://projecthows.com/about-project.

A projekt Hollókőn kerül lebonyolításra mintegy 24 résztvevő szakemberrel
2023. október 15-22 között. 

utazási hozzájárulás

Szállás és étkezés a Kreatív Térben, Hollókőn

6 napon keresztül tartó izgalmas programok

Részvételi hozzájárulás 60 Euro 

Tudj meg többet a programról, helyszínről, résztvevőkről az alábbi angol nyelvű hivatalos felhívásból.
JELENTKEZZ legkésőbb 2023. szeptember 30-ig!
Küldj egy motivációs levelet, kiemelve azokat a szempontokat, melyek miatt érdekel ez a program, illetve azt, hogy milyen hatást vársz tőle az életedben.
A címbe ezt írd: Jump’IN jelentkezés_név
Bővebb információ: Szalai Zita, szakmai vezető – zita.szalai@tudatosifjusag.hu
A kiválasztást a jelentkező motivációja alapján végezzük, nemi, vallási, etikai hovatartozástól függetlenül. A kiválasztás során előnyt élveznek a vidéki térségekben tevékenykedő szakemberek, kiemelten Nógrád vármegye térségét, illetve azok, akik vállalják, hogy a jövőben a TIA keretein belül valósítanak meg programokat a témában.
A program megvalósulását az Európai Unió Erasmus+ Programja támogatja. 

Neked is van egy ötletedet? Te is szeretnél nálunk önkénteskedni? Te is szeretnél ilyen klassz dolgokat csinálni nálunk?

Írj nekünk!