AZT ÁLMODTAM…
Hogy úgy tölthetem el szabadidőmet, ahogy én szeretném.
Hogy egy olyan közösségben élek, ahol fontos a generációm véleménye.
Hogy megoldottam olyan problémákat, melyek hatással voltak az életemre.
Hogy elmondhatom mindenkinek, mi az amit változtatni szeretnék.
hogy valaki tett azért, hogy nekem jobb legyen.
Valaki, aki én voltam
Meg Te!

ÉBRESZTŐ! CSELEKEDJ! ALKOSS!

 

Várjuk 2-4 fős, 16-30 éves fiatalokból álló csapatok jelentkezését Ébresztő! projektünkben való részvételre, akik szeretnék megismerni, megtanulni és megtapasztalni, hogy milyen az amikor egy álom valóra válik.

Amikor egy ötletből valóság lesz.

Amikor véleményt formálnak és meghallgatják őket.

 

Az Ébresztő! című projekt ötlete olyan tenni akaró fiatalokban fogalmazódott meg, akik saját közösségükben aktív szerepet vállalnak, helyi közösségükért tenni akarnak, azonban ehhez külső támogatásra is szükségük van. Projektünk alapját az az elmélet képezi, hogy a fiataloknak aktív alkotóinak kell lennie a helyi közösségeknek, a döntések formálóinak és véleményezőinek, valamint potenciális partnereknek, akik értékes és hasznos tanácsokkal tudják alakítani a társadalmi folyamatokat. Projektünk ezekre a szükségletekre épülve célozza meg a fiatalok közös gondolkodásának és helyi érdekképviseletének előmozdítását, és a fiatalok, a civil ifjúsági szakemberek és döntéshozók közötti párbeszéd elindítását.

Ébresztő! projektünk keretében olyan ifjúsági közösségeket keresünk, akik szeretnének hasznos tudást elsajátítani ahhoz, hogy ötleteiket, problémákra reflektáló véleményüket a döntéshozók felé továbbítani tudják. A megvalósított tevékenységek mindegyike a demokratikus életben való aktív részvételre ösztönöz, előmozdítja a véleménymegosztást a fiatalok és a döntéshozók között, mely során a fiatalok fejlődnek.

Mert nekünk fontos vagy.

Te.

Igen TE.

Ébresztő! Cselekedj! Alkoss!

Amennyiben kedvet éreztek ahhoz, hogy kipróbáljátok magatokat ebben a kihívásban jelentkezzetek MOST!

Ne feledjétek, 2-4 fős csapatokkal tudtok jelentkezni legkésőbb május 25-ig!

Több infóra van még szükségetek?

Olvassatok tovább bátran!


AMENNYIBEN ELFOGADJÁTOK A KIHÍVÁST, ENNYI MINDEN TÖRTÉNIK MAJD VELETEK: 

 

Az Ébresztő! projekt valójában események sorozata, ahol mindig a közösség van a központban. 

A

START

MÁJUS

Csapatok és közösségek jelentkezése a kihívásra.
.
.

IZZÍTÁS

MÁJUS 14. 

Csapatépítő és ötletelő találkozó, ahol csapataink találkoznak, megismerkednek és bemutatják ötleteiket.

TERVEZÉS

JÚNIUS

A közösségek elkezdenek dolgozni ötletük megvalósításán, tervet készítenek.

z

ELIGAZÍTÁS

JÚLIUS – AUGUSZTUS

Képzési alkalmak, ahol megtanulhatod hogyan tudod tökéletesre fejleszteni a terved, illetve bemutatni ötleteid a döntéshozóknak.

SZIMULÁCIÓ

SZEPTEMBER

Megtervezted, most próbáld is el. Egy lehetőség, hogy ötletedet bemutasd másoknak is.
.

w

AKCIÓ

OKTÓBER-NOVEMBER

Közösséged megvalósítja terveit, ötleteit cselekedetbe fordítja.
.
.

CÉL

DECEMBER 8-9.

Közösségek találkozója, hogy bemutathassák sikeres akcióikat egymásnak és másoknak. Mindenkinek.
.

VAJON MIÉRT ÉRI MEG NEKTEK MINDEZ?

Az Ébresztő! projekt valójában egy kihagyhatatlan lehetőség minden fiatal közösségnek!

CSAPATÉPÍTÉS

Az együtt eltöltött idő, a közös fejlődés, a jó hangulatú rendezvények mind pozitív hatással lesz a csapatotokra. A programokat, képzéseket a Ti szükségleteitekre építjük, módszereink minden esetben a csapatmunkát helyezik előtérbe és hangsúlyozzák az egymás közötti pozitív kommunikáció és az együttműködés kialakítását. Mindeközben megtanulhatjátok elmondani véleményeteket, kifejezni önmagatokat és meghallgatni másokat. Programjaink közösségé formálnak, így csapatotok eredményei, sikerei növekednek. 

FEJLŐDÉSI LEHETŐSÉG
Rengeteg új ismereted, tudást sajátíthatsz el, és olyan készségeket tanulhatsz meg, melyek életed során hasznosítani tudsz. A megvalósított tevékenységek mindegyike a demokratikus életben való aktív részvételre ösztönöz, előmozdítja a véleménymegosztást a fiatalok és a döntéshozók között, mely során a fiatalok fejlődnek.
KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNY
Nincs is annál jobb, mint másokkal együtt megtapasztalni a jó dolgokat és örök emlékként elraktározni azokat. Részvételeddel olyan közösségi eseményeken vehetsz részt, melyek meghatározó szerepet tölthetnek be életedben. Eseményeinken nemcsak a tudás megosztás és a fejlődési lehetőségek kerülnek előtérbe, hanem az egymás iránti tisztelet és az eredményes közös munka elősegítése is. Így olyan élményeket szerezhetsz, melyet alig vársz majd megosztani másokkal is!
SZABAD VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS
A szabad véleménynyilvánítás alapvető emberi jogunk. Nem elég azonban elmondani, amit gondolunk, fontos az üzenet átadásának módja is. Projektünk arra törekszik, hogy olyan készségeket sajátíthassatok el, melyek megkönnyítik számotokra a véleményetek megosztását másokkal és segít abban, hogy meghallgassák őket. Projektünk minden tevékenysége alatt elsődleges szerepet kap a véleménynyilvánítás, az ötletek megosztása és a problémák feltérképezése.

Sikerült meggyőzni?

Akkor jelentkezzetek MOST!

Ne feledjétek, 2-4 fős csapatokkal tudtok jelentkezni legkésőbb május 25-ig!