PlayIN'clusive

Játékfejlesztéssel a társadalmi befogadásért...

Projekt rövid leírása

A PlayIN’clusive projekt egy 24 hónapos hosszú távú stratégiai partnerség, amelynek célja a nem-formális oktatás minőségi javítására irányuló innovatív játékok fejlesztése révén ösztönözni az európai ifjúsági munka területén a gamifikáció fontosságát és szerepét.

A projekt fókuszában tehát a fiatalok állnak, akik ötleteik megvalósítása és kompetenciáik fejlesztése által olyan innovatív és kreatív játékok fejlesztésén dolgoznak együtt, amelyek hozzájárulnak az európai társadalmi befogadás erősítéséhez, illetve újszerű oktatási eszközként jelennek majd meg az ifjúsági szektorban és  más oktatási ágazatban.

A PlayIN’clusive projekt ötlete olyan fiatalok körében született meg, akik megfogalmazták azt az igényüket, hogy az európai ifjúsági munka alakításában nagyobb részt szeretnének vállalni. Új oktatási eszközöket akartak létrehozni saját kreativitásuk és innovációjuk felhasználásával, valamint egy olyan izgalmas, befogadó és aktív projektet akartak megvalósítani, ahol véleményük meghallgatásra talál, és ahol hasznos dolgot hozhatnak létre. 

A projekt lehetőséget nyújt a fiatalokból álló csapatoknak arra, hogy ötleteiket megvalósítsák és olyan játékokat fejlesszenek ki, melyek a társadalmi befogadást ösztönözik és könnyen alkalmazhatók nem-formális nevelési eszközként.

A fiatalok csoportjait egy hosszú távú versenybe invitáljuk, melyben aktív részvételükkel és saját kreatív oldalukat használják fel játékok kidolgozására.

Olyan játékok, offline és online oktatási eszköz kifejlesztése, melyek ösztönzik a társadalmi integrációt

Fejleszteni a fiatalok megértését a társadalmi sokszínűség és a befogadás témakörökben

Megerősíteni a fiatalok kezdeményező készségét és felhívni a figyelmet az önkéntesség jelentőségére

Innovatív eredményeket létrehozni az európai ifjúsági munka minőségi fejlesztése érdekében

A fiatal-központú és bevonó gondolkodásmódot előmozdítani a nem-formális oktatásban

Ifjúsági munka szerepének és fontosságának meghatározása és megerősítése a fiatalok kötrében

Szalai Zita

Szalai Zita

Projekt Menedzser

Egy álom, ami valóra válig mindig egy hatalmas lépés egy szervezet, de egy személy életében is.  PlayIn’clusive projektünket évekkel korábban kezdtük el tervezni és most, a megvalósítás kapujában kiváncsian várjuk, hogy a fiatalok saját eszközeikkel, saját hozzáállásukkal milyen kreatív és innovatív módszereket terveznek. A játszva tanulás nemcsak számunkra fontos, de azok számára a fiatlok számára is, akiket elérünk. Ezzel a módszerrel segítjük elő, hogy egy befogadóbb társadalmat építsünk Európa szerte.

Kuruncz Rebeka

Kuruncz Rebeka

Önkéntes projekt koordinátor

A játék útján való tanulás, fejlődés elősegítése mindennapi munkaeszközöm, magánemberként pedig a társasjátékok elkötelezett hívének vallom magam. Nagy öröm számomra, hogy részese lehetek ennek a nemzetközi kooperációnak, ami a fiatal generációk nyelvén törekszik hozzátenni egy olyan esszenciális közösségi jelenség megvalósulásához, mint a társadalmi befogadás, annak sokrétűek színtereivel, valamint napjainkban erősen hiánycikk jelegével.

Te is szeretnél fejleszteni egy saját játékot?

Írj nekünk!