CLUE - Games for inclusion

Részvételen alapuló ifjúsági csere a társadalmi befogadásért

Projekt rövid leírása


A CLUE – games for inclusion című ifjúsági csere projektünk 2023. március 4-11. között valósul meg Hollókőn, mintegy 30 fiatal és vezetőik aktív részvételével.

A CLUE – games for inclusion fjúsági csereprogram a fiatalok kompetenciáinak fejlesztésére összpontosít, különös tekintettel a kulturális és társadalmi érzékenységgel kapcsolatos kompetenciákra és értékekre. A projekt célja az európai társadalmakba való beilleszkedés elősegítése a fiatalok  társadalmi befogadással kapcsolatos attitűdjének fejlesztése révén és azáltal, hogy bevonjuk őket a döntéshozatalba és képessé tesszük őket arra, hogy felelősségteljes polgárokká váljanak a sokszínűség, a tolerancia és a multikulturalizmus értékeinek megértése révén. Mindezt játék általi tanulás útjén érjük el a 13-20 éves célcsoportunk tagjai körében.

Projektadatok

Dátum:
2023. március 4-11. 
Helyszín:
Hollókő
Előkészítő találkozó:
2023. február 8-11. ,Budapest
Projektcsapat:
Szalai Zita, Antonio Benaches Bodi
Társfinanszírozó partnerünk:
Erasmus+ Program

f

A társadalmak sokszínűségének és a társadalmi befogadás fontosságának szélesebb körű megértése.

l

A helyi közösségekben megvalósuló jó gyakorlatok megosztása a sokszínűség, a tolerancia, az elfogadás és a befogadás fontosságának előmozdítása érdekében.

Z

Feltárni és elemezni, hogyan van jelen a társadalmi befogadás a különböző európai társadalmakban és kultúrákban.

w

Az interkulturális tanulás megtapasztalása, a kulturális sokszínűség felfedezése és a fiatalok szociális készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése.

A játékok, mint nem-formális tanulási eszközök alkalmazása a társadalmi befogadás elősegítésére Európában.

T

Megérteni és megtapasztalni, hogy a játékok és a gamifikáció hogyan támogathatja a társadalmi elfogadás értékeinek fejlesztését a fiatalok körében.

Ezzel az ifjúsági cserével jelentős pozitív hatást elérünk el a fiatalok életében azzal, hogy kompetenciáikat nem formális tanulási módszerekkel fejleszthetik, valamint elősegítjük a játékhasználatot az aktív részvétel és befogadás elérése érdekében. Az ifjúsági csereprogramban való részvételt követően a résztvevők képesek a társadalmi befogadás elősegítésére játékokon keresztül, és szélesebb körben megértik az olyan fontos értékeket, mint a tolerancia, az elfogadás és a sokszínűség.

A projekten való részvétel által a fiatalok kreativitása és vállalkozó kedve fejlődik, a jövőben nagyobb magabiztossággal valósítják meg saját elképzeléseiket nemcsak a szervezet tevékenységein belül, hanem magánéletükben is.

“He came back soooo happy. I think we have never seen him so happy in whole life. He just loved your project (actually not only he but also whole group).

Bravo and THANKS!”

Ginta

Szülő

“The content and pace of this youth exchange was perfect and the support/youth work the young people received was at the highest quality. The participants I brought have had such a wonderful learning experience that they will never forget.”

Gillian

Csoportvezető

Neked is van egy ötletedet?

Írj nekünk!