InfluenceYOUTH

Ifjúsággal foglalkozó szakemberek készségeinek és kompetenciának fejlesztése

Projekt rövid leírása

A InfluenceYOUTH című képzés 2019. október 27. és november 3. között valósult meg Libanonban.

képzési program célja ifjúsági munkások készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése volt, hogy képessé váljanak vezető pozíció betöltésére ifjúsági civil szervezetekben, illetve, hogy olyan eszközökkel ruházzuk fel őket, melyeket szervezetek vezetésében sikerrel tudnak alkalmazni. 

A képzésre 10 országból 32 résztvevő érkezett, hogy közösen érjék el a célokat a 4 képző támogatásával és iránymutatása alatt. A képzésre az alábbi országokból érkeztek résztvevők: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Magyarország, Libanon, Montenegró, Marokkó, Palesztína, Spanyolország, Törökország, Egyesült Királyság.

A képzés során az ifjúsági szakemberek fejlesztették készségeit és kompetenciáit olyan fontos témákban, mint az magabiztos kommunikáció, a hatékony csapatmunka és a stratégiai tervezés, miközben megértették az ifjúsági munka fontosságát és a közösségük fejlődésében játszott szerepét.

A projekt másik fontos célja az volt, hogy a szakembereket és az ifjúsági szervezeteket motiváljuk és biztassuk további aktív szerepvállalásukat önkéntes munkájuk során, valamint arra, hogy továbbadják, megosszák tudásukat és tapasztalataikat kortársaikkal is, ezzel elősegítve a szervezetek erősödését és aktivitását nemcsak nemzeti, de nemzetközi szinten is.

Projektadatok

Dátum:
2019. október 25 – november 1.
Helyszín:
Libanon
Projektcsapat:
Szalai Zita, Liga Silina, Antonia Benaches, Szalai Zsófia, 
Támogatás:
Erasmus+ Program

f

Az ifjúsági munka fontosságának és szerepének meghatározása társadalmunkban

l

Ifjúsági szakemberek szervezet menedzsment készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése

Z

A résztvevők kompetenciáinak és képességeinek fejlesztése; nem formális nevelési módszerek megismerése

w

A résztvevő szervezetek eszköztárának és szakembereinek fejlesztése és az ifjúsági munka minőségének fejlesztése

Effektív kommunikációs, vezetési és csoportmunka módszerek elsajátítása

T

Javítani az ifjúsági munka színvonalát, elősegíteni új, minőségi projektek kialakulását az Erasmus+ Ifjúsági programon belül

Neked is van egy ötletedet?

Írj nekünk!